12 Şubat 2016 Cuma

Pilates(Kontroloji) Nedir ve Kim Buldu

Pilates tüm dünyada kabul görüldüğü üzere fizyoterapi temelli bir rehabilitasyon yöntemidir. Kas ve iskelet sisteminde oluşabilecek hasara karşı koruyucu olarak uygulanabileceği gibi daha önceden kas ve iskelet sistememinde meydana gelmiş olan problemleri ( bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, skolyoz, kifoz, lordosis, vb.) doktor ve fizyoterapistlerin tedavileri ardından tedaviyi destekleyici amaçlı egzersizlerin süreli hale getirilmesi amacıyla uygulanabilmektedir.

10 derste farkı göreceksiniz
20 derste farkı hissedeceksiniz
30 derste yepyeni bir vücuda sahip olacaksınız.

Pilates egzersizinin sahibi de Joseph Hubertus’tur. Joseph 1880 Almanya doğumludur. Joseph talih yönünden çok şanssızdı. Neden mi, doğduğunda raşitizm ve astım hastalığı vardı.
Doktorlar ondan umutsuzdu. Joseph bir örnek timsali oldu ve bu durumu kabullenmedi. O evde çoğunlukla tıp ve uzak doğu sporlarıyla ilgilenir, kitapları kurcalardı.
Joseph yoga, dans,kayak, savunma sporları ve ağırlık çalışmaları yapıyordu; bunların sonucunda Pilates egzersizini ortaya koydu.

            Birinci Dünya Savaşı başladığında İngiltere’de İngiliz polislerini çalıştırıyordu. Daha sonra Almaya’ya döndü ve savaşta ağır yaralanmış, çeşitli organlarını kaybetmiş veya organları işlevlerine kaybetmek üzere olan askerleri çalıştırmaya başladı. Klasik pilates hareketleriyle muazzam başarılar elde etti. 1926 senesinde Amerika'ya  gitmeye karar verdi, aslında hemşire olan eşi Clara ile tanıştı ve hemen arkasından New York’ta ilk pilates stüdyolarını birlikte açtılar. Uzun süre ilk müşterileri erkek oldu, daha sonra kadınlarda ders almaya başladılar.Karı koca durmadan yeni hareketler yaratmaya, aralıksız kendi vücutları üzerinde denemeye ve başarı elde ettikleri hareketlerini öğrencilerine öğretmeye uygulamaya başladılar. Joseph çok ağır antrenman programları olan boksörleri, New York bale öğrencilerini çalıştırdı. 1967 senesinde 87 yaşında öldüğünde Joseph; kendi oluşturduğu onlarca pilates hareketi ve  binlerce duruş bozukluklarından kurtulmuş, vücudu şekle girmiş, fazlalıklarından kurtuluş, sağlıklı kas yapısını oluşturmuş insanlar bıraktı arkasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder